Wat is een huddle?

Ondernemen gaat gepaard met uitdagingen. En soms is het best fijn om daar eens met anderen over te kunnen sparren. Dit kan bijvoorbeeld in een huddle. Maar wat is dat?


Uitdagingen van het ondernemerschap

Er zijn talloze uitdagingen waar je als (startende) ondernemer mee te maken krijgt. Je hebt natuurlijk alle vragen: hoe regel je de administratie? Hoe ga je met bepaalde klanten om? Hoe bereken je een goed tarief?


Een andere bekende uitdaging is: hoe motiveer je jezelf om daadwerkelijk te doen wat je moet doen. Sommige taken schieten er gemakkelijk bij in. En wanneer je vooral veel alleen werkt, is het soms lastig jezelf een schop vooruit te geven.


De BusinessTribe

De BusinessTribe is een community speciaal voor ondernemers. Ze kunnen al hun vragen kwijt en worden echt geholpen door andere ondernemers. Maar soms ontstaat de behoefte om op een dieper niveau met andere ondernemers te praten. En dan kan er een speciale huddle-groep ontstaan.


Wat is een huddle?

Bij een huddle spreek je elkaar op een vast moment van de dag of de week. Meestal is dit in de ochtend. Je bespreekt wat er op dat moment voor jouw onderneming relevant is. Taken die gedaan moeten worden of uitdagingen die je op dat moment hebt. Omdat je dit met een vast groepje doet, leer je elkaar goed kennen en weet je van elkaar wat er speelt.


Een huddle is een kleine groep mensen die elkaar vooruit helpt op een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld ondernemerschap.


De Sister Tribe

Karen Hettinga - Directeur bij De Koffer van KAATEen huddle die ontstond dankzij de BusinessTribe is de Sister Tribe. In deze huddle zitten vier ondernemers die elke maandag om 7 uur de dag starten. Ze bespreken dan wat ze de komende week gaan doen en waar ze mee aan de slag gaan.


Karen Hettinga (Directeur van De Koffer van KAAT) vertelt hierover: 'We stellen elke week dezelfde vragen en hebben ook een weekthema. Het zorgt voor verbinding. Je wordt gehoord en gezien.' Anne-Lies Smal (Kleurcoach bij Bloei) vult aan: 'Het is zéker niet voor watjes.'


Je kent elkaar goed

Een groot voordeel van een huddle is dat je elkaar steeds beter leert kennen. Er hoeft dus nauwelijks uitleg te komen of doorgevraagd te worden. ‘Je hoeft niet een heel verhaal te vertellen,’ zegt Anne-Lies. ‘Je duikt direct de diepte in. Je komt er niet mee weg om even te neuzelen.’


"Een huddle is niet voor watjes." - Anne-Lies


Je deelt ideeën met anderen

Als ondernemer heb je allerlei ideeën. Maar die hoeven niet altijd goed te zijn. ‘We checken bij elkaar of ideeën wel wat kunnen worden. Zo hoef je het niet volledig uit te werken en kun je je aandacht richten op de dingen die goed werken.’, vertelt Paula Dilemma (coach bij Business & Zo).


Je blijft groeien

En als er behoefte is binnen een huddle om vaker bij elkaar te komen? Dan kun je altijd besluiten om dit ook te doen. ‘Wij hebben één keer in de drie weken de live-dagen. We gaan dan verder dan op de maandag. We werken dan echt áán ons bedrijf.’

Huddle maandag van de Sister Tribe

Elke huddle is anders

Elke huddle is natuurlijk anders. Het ligt helemaal aan de uitdagingen van de deelnemers. Ook kun je onderling afspraken maken die voor jullie helpen. Je kunt eventueel de tools gebruik die de BusinessTribe aanreikt. Zo weet je altijd hoe je jouw huddle het beste kunt leiden.


Wil jij ook een huddle?

Wil jij ook in contact komen met ondernemers waar je wekelijks mee kunt sparren? Meld je dan aan voor de BusinessTribe.

Over de schrijver

Voorkom 7 valkuilen en leer ontspannen ondernemen

Meer ontspannen ondernemen met de Zevensprong - 7 daagse emailtraining