9 redenen om te sparren met andere ondernemers

9 redenen om te sparren met andere ondernemers

Bij de Business Tribe bieden we ondernemers de mogelijkheid met elkaar te sparren. Waarom zou je dat willen doen? We geven je negen redenen om regelmatig met andere ondernemers te sparren.


1. Regelmatig sparren zorgt voor verbinding

Het ondernemerschap kent allerlei uitdagingen. En het is natuurlijk fijn als je af en toe eens met mensen kunt praten die deze uitdagingen zelf ook ervaren. Het delen van onzekerheden, problemen en natuurlijk ook je prestaties, geeft je een goed gevoel. 


Sanne Meester - Structuurcoach bij Meester SanneSanne Meester is structuurcoach voor creatieve ondernemers. Zij zegt: ‘Bij de BusinessTribe vind je gelijkgestemde ondernemers. Je staat niet alleen in je ondernemers-avontuur en je leert dat je niet alleen bent in je onzekerheden’


2. Meer ideeën voor jouw onderneming

Wil je groeien met je bedrijf? Dan is het slim om innovatief te zijn. Maar, het is vaak erg lastig om met een andere invalshoek naar jouw onderneming te kijken. Het helpt dan om met anderen te sparren. Je krijgt er nieuwe ideeën door die je zelf waarschijnlijk niet snel zou bedenken.  


3. Je kunt iets voor elkaar betekenen

Anderen helpen jou niet alleen met nieuwe ideeën: ook jij kunt iets betekenen voor andere ondernemers. En dat geeft een goed, voldaan gevoel. Ook ontstaan er dankzij sparringsessies vaker kansen om samen te werken. Je ontdekt bijvoorbeeld dat jouw dienstverlening wel heel erg in het verlengde ligt van een van je sparringpartners. Zo wordt de samenwerking snel gezocht.  


4. Een groter netwerk

Acquisitie doen is tijdrovend. Wanneer je regelmatig met andere ondernemers spart, groeit jouw netwerk aanzienlijk. De andere ondernemers kunnen jou eenvoudig introduceren in hun netwerk. En laten we eerlijk zijn: mond-tot-mond-reclame doet het nog steeds ontzettend goed. Zo hoef jij je minder bezig te houden met het vinden van nieuwe klanten en groeit je netwerk nog steeds. En komen daar klanten uit naar jou toe. Automatische acquisitie dus.


5. Meer focus

Paula Dillema - Coach bij Business & ZoHet is gemakkelijk om bepaalde taken links te laten liggen, terwijl deze wel aandacht nodig hebben voor de groei van jouw bedrijf. Als je regelmatig met andere ondernemers spart, houden zij je verantwoordelijk voor de taken waarvan je eerder aangaf dat je het nu echt eens moest doen. Een stok achter de deur dus!


Paula Dilemma (Coach bij Business & Zo) is aangesloten bij de Sister Tribe. Zij zegt: ‘Het fijne van een huddle is het commitment dat je aan elkaar geeft. Als je zegt dat je iets gaat doen, houden anderen je accountable. Zo krijg je een schop onder je kont van anderen.'


Wat is een Huddle? De Sister Tribe vertelt

6. Je leert slimmer te ondernemen

Of je nou een starter bent bent of al eventjes aan het ondernemer bent: er zijn altijd slimmere oplossingen voor jouw kwestie. Waar is tijd te besparen? Hoe pak je bepaalde zaken aan? Hoe voorkom je onnodige problemen? Dankzij de ervaringen van anderen leer jij jouw organisatie slimmer in te richten. Er zijn altijd slimmere oplossingen voor jouw kwestie.7. Je doet dingen die je anders misschien niet durfde

Ondernemen is leuk, maar vaak ook spannend. Kun je bijvoorbeeld wel een hoger tarief voor jouw dienst vragen? Durf je ‘nee’ te zeggen tegen een vervelende klant? En hoe doe je dat dan? Dankzij een sparring-groep leer je meer voor jezelf opkomen en doe je dingen die je anders misschien niet durfde te doen. En daar groei je van als ondernemer, maar ook als persoon. 


8. Je leert van de vragen van anderen

Je hebt zelf allerlei vragen over het ondernemerschap, maar andere ondernemers hebben dat ook. En zij stellen tijdens een sparringsessie misschien wel vragen waar jij nooit bij stil hebt gestaan, maar die toch wel heel belangrijk zijn voor jouw onderneming. 


9. Je leert van de expertise van anderen

Je bent nooit uitgeleerd als het gaat om je onderneming. Tijdens een sparringsessie leer je van de andere ondernemers binnen jouw groep. Misschien zit er wel een marketeer in je groep, die jou van alles kan leren over online marketing. Of misschien is er een boekhouder die je kan uitleggen waarom een bepaalde dienstverlening een lager btw-tarief heeft. 


Wil jij ook sparren met andere ondernemers?

Ben jij er klaar voor om meer uit je bedrijf te halen? Om te werken aan je organisatie, maar ook aan jezelf? Doe dan mee met de 365 BusinessTribe. Spar met anderen. Deel jouw informatie. Krijg feedback. Groei. 

Cente Oostlander vertelt wat de 365 Business Tribe voor hem betekent: 


Over de schrijver

Voorkom 7 valkuilen en leer ontspannen ondernemen

Meer ontspannen ondernemen met de Zevensprong - 7 daagse emailtraining