5 manieren om jouw ondernemersdroom waar te maken

5 manieren om jouw ondernemersdroom waar te maken

Heb jij een ondernemersdroom? Voel je diep van binnen dat je aan iets groots werkt? Of heb je een missie waar je naartoe werkt? Soms twijfel je stiekem of deze droom wel haalbaar is. Allereerst: super dat je al een droom voor ogen hebt. Een grote missie houdt je scherp. In deze blog krijg je vijf simpele stappen die je helpen om deze grote ondernemersdroom te realiseren.

1. Zet elke dag een stap vooruit

Toen David en Arjan in een stoffig kamertje werkten aan het boek 365 Dagen Succesvol, hadden zij een duidelijke droom. Binnen 8 jaar wilden zij voor 15.000 mensen in de Heineken Music Hall staan met het 365 Dagen Succesvol programma. Onhaalbaar? Dat dachten zij ook.

Nu is deze onhaalbare droom het nieuwe normaal. Dat dit is gelukt, is geen toeval. David en Arjan hadden een methode om het plan te laten slagen. Ondernemers overschatten namelijk vaak wat ze kunnen doen in een dag en onderschatten wat ze kunnen bereiken in een jaar. Hak daarom de route naar dat doel op in kleinere etappes. Door elke dag een kleine stap te nemen in zo’n etappe, kom je harder vooruit dan met piekeren over je grote ver-weg-doel. 

2. Stem je keuzes af op je doel

Een duidelijk doel zorgt voor focus. Zo’n missie helpt om te kiezen wat je wel doet en wat niet. Dit vergt wel doorzettingsvermogen. De droom moet namelijk belangrijk gemaakt worden. Je moet tijd in je agenda vrijmaken. Iedere dag zou je allerlei stapjes kunnen doen. Maar je kiest iedere dag bewust voor het stapje dat je dichterbij je missie brengt. Op je missie stem je je keuzes af. 

3. Stel je succes uit

Je kent het experiment vast wel: geef een kleuter een marshmallow en zeg dat als hij wacht met snoepen, hij er een tweede bij krijgt. Het is voor jonge kinderen een hele opgave om zoveel zelfbeheersing te tonen. Er is aangetoond dat kinderen met deze marshmallow-zelfbeheersing, later ook beter na kunnen denken over de lange termijn en die lange termijn droom uit kunnen stellen. Soms moet je ergens naar onderweg zijn of op je droom wachten. Dat geldt voor de kinderen in de video, maar ook zeker voor volwassenen en hun eigen onderneming. Als je tijd uit durft te trekken voor je einddoel, dan komt je droom een stuk dichterbij. 

4. Doe het samen

Heb je je droom helder en opgeknipt in heel veel kleine stapjes? Dan is er nog een cruciale succesfactor: doe het samen. Je krijgt in je ondernemersleven ongetwijfeld tegenslagen, momenten waarop je met de billen bloot moet, uit je comfortzone moet stappen of financieel risico loopt. Dan is het fijn als iemand je bij de les houdt. David en Arjan wijten hun succes voor een groot deel aan hun samenwerking.

Onze tip: zoek businessbuddies, samenwerkingspartners of leer van een coach. Durf ook het netwerk van anderen te gebruiken en lift mee op het succes. Samen kom je verder.

5. Kom van je eiland af

In het verlengde van tip 4: voorkom dat je in je eentje op een eiland zit en deel met anderen waar je tegenaan loopt. Omring je met mensen die anders zijn dan jij. Zoek mensen om je heen van wie jij energie krijgt. Anderen van wie je kunt leren. Laat je bovendien begeleiden door coaches of andere ondernemers om oude fouten te voorkomen. Dat vergt kwetsbaarheid en scheelt je veel tijd en energie.

Je droom bepaalt je richting

Wat we je met de 5 tips mee willen geven, is dat het hebben van een droom zorgt voor focus. Het geeft je dagelijkse acties richting en zorgt dat je in één lijn naar je doel beweegt. Neem hier vooral de tijd voor. Je bereikt je doel niet in één dag, maar door wel íedere dag een stap te nemen, bereik je uiteindelijk je eindbestemming. Doe het ook vooral samen met een partner, coach of andere ondernemers. Die houden je op het juiste pad, ook als jij de stip aan de horizon even niet meer ziet.


Wil jij aan de slag met je droom?

Je begon met groots dromen, om de wereld te veroveren met jouw idee. Om het beter te doen. Om anderen te helpen. Je wilt meer vrijheid, meer voldoening, en verdienen om van te leven.

Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je beginnen?

Daar helpt Arjan Vergeer (oprichter van o.a. 365 Business Tribe) je mee tijdens het Groots Dromen seminar op 4 september 2021.

 

Dit gaan we doen:
Seminar Groots Dromen
✅ Maak in 1 dag jouw successtrategie voor voorspelbaar resultaat

  Leer hoe je met heel veel focus en rust bouwt aan je droom

✅ Gebruik 3 routines voor stevige groei (zonder hard werken)

✅ Krijg een exclusieve inkijk in de groeimethodiek van 365 Dagen Succesvol

✅ Netwerk LIVE met andere ondernemers

✅ Formuleer jouw missie magnetisch (groots, gedurfd en scherp)

Leer hoe je klanten aantrekt die fan worden

 

Beperkt plek

Er is maar een beperkt aantal plaatsen voor dit bijzondere LIVE ondernemersseminar. Dus reserveer gauw jouw stoel, als er nog plek is. 

Ik wil mijn ondernemersdroom waarmaken!

Over de schrijver

Voorkom 7 valkuilen en leer ontspannen ondernemen

Meer ontspannen ondernemen met de Zevensprong - 7 daagse emailtraining